2021-11-23 12:12:13• hírek • Bede Emőke

Jó hír: tovább csökkent Szatmárnémetiben a fertőzöttségi ráta. Mutatjuk, mi a helyzet más településeken

Szatmári látkép. Fotó: Habarics Zsolt
Szatmári látkép. Fotó: Habarics Zsolt

A data.gov.ro által összesített adatok szerint Szatmárnémetiben tovább javult a járványhelyzet, hétfőre már 1,79 ezrelékre csökkent a megyeszékhelyen jegyzett incidencia.

A javuló tendencia egyébként nem csak Szatmárnémetiben érhető tetten, hiszen több községben is jelentősen csökkent a fertőzöttségi arány. A listavezető Szilágypér esetében például a hétfői nap adatai szerint 9,57 ezrelékes rátát jegyeznek, mely, noha még mindig roppant magasnak tűnhet, az egy héttel korábbi adatokhoz képest jelentős javulást jelent. Van ugyanakkor öt község is, ahol jelen pillanatan egyetlen fertőzöttet sem tartanak számon, ezek Komorzán, Mezőfény, Halmi, Szokond és Tartolc, további 22 területi közigazgatási egységben pedig 1 ezrelék alatti incidenciát jegyeznek.



„Még vár ránk néhány lépés, ezért türelemmel kell lennünk. Bízunk benne, hogy többet már nem kell találkoznunk a pandémia ezen hulláma által hozott fájdalommal és szenvedéssel. Míg a vakcina jelenti az egyetlen élhető megoldást, mindez csak rajtunk áll. Személy szerint minden tőlem és az általam betöltött tisztségtől telhetőt el fogok követni annak érdekében, hogy megyénkben ne legyen ötödik hullám, és önöket is arra kérem, csatlakozzanak ehhez az egészségért, életért és normalitásért vívott harchoz. Köszönöm” – nyilatkozta korábban a javuló járványügyi mutatók kapcsán Altfatter Tamás prefektus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: